zaterdag 22 januari 2011

Tutorial plastic tas slider kaart door Margret

Jaaa! Het is weer tijd voor een tutorial en dit keer is hij gemaakt door Margret. We gaan een Plastic Tas Slider Kaart maken. Doen jullie mee?
Benodigdheden:
 • 1 plastic tas
 • 2 vellen A4 karton
 • Minimaal 1 stempelafdruk
 • Ronde pons
 • Designpapier
 • Stukje lint
 • En verder je basis gereedschap, zoals schaar, dubbelzijdig tape etc.


  Snijd 1 vel A4 karton af op 14 cm. Je hebt dan een stuk karton van 14 x 29,7 cm. Score dit op 9,5 cm – 19,2 cm – 28,9 cm.
  Op het smalste strookje plak je aan de bergvouw kant een stukje dubbelzijdig tape. Op het middelste breedste stuk pons je in het midden een half rondje uit.


  Knip een strook uit de plastic tas van ongeveer 3,5 cm x 30 cm. Deze strook vouw je om de rechterkant (korte plakstrook zit aan de linkerkant) en plak je helemaal bovenaan op elkaar vast. Let erop dat je het niet vastplakt aan het karton!!!


  Snijd nu 2 stukjes karton van 9 cm x 13,8 cm. Deze kun je versieren met designpapier en eventueel een stempelplaatje en/of tekst. Maak deze 2 kartonnetjes niet te dik, want deze moeten makkelijk kunnen schuiven!
Plak dubbelzijdig tape bovenaan de plastic strip. Gewoon waar je de strip dicht hebt gemaakt.


Neem 1 stukje karton van 9 x 13,8 cm en plak deze met de goed kant naar beneden op deze plastic strip. Zorg ervoor dat de onderkant van dit kaartje gelijk komt met de onderkant van de basis kaart. Deze kaart schuift straks naar beneden. Let dus goed op dat je tekst of plaatje de goede kant op staat!
Nu draai je de basis kaart om en plak je dubbelzijdig tapen aan de onderkant van de plastic strip.

Pak nu het andere kartonnetje van 9 x 13,8 cm en plak deze over de plastic strip met de goede kant naar boven! Zorg er bij deze voor dat het kartonnetje aan de bovenkant gelijk komt met de basiskaart. Deze kaart schuift straks naar boven. Let dus op de eventuele tekst of afbeelding.Vouw nu de basiskaart dicht en plak deze aan elkaar vast. Zorg ervoor dat je de plakstrip om het kaartje aan de binnenkant vouwt en dan pas dichtplakt! Anders kun je de kaartjes niet uit- en intrekken!


Bevestig aan het kaartje aan de bovenkant een lintje, zodat je makkelijk aan dit kaartje kan trekken.
De basiskaart is nu klaar. Nu kun je de voorkant versieren.Margret, heel erg bedankt voor deze geweldige tutorial! 

Veel liefs,
Renata Elenbaas
3 opmerkingen: