dinsdag 25 mei 2010

Tutorial Paperpiecing

Tutorial paperpiecing

Vorige maand hadden we de uitdaging met paperpiecing.
Een hele leuke manier om te werken met papier en stempels. Mariska heeft hier een hele leuke tutorial van gemaakt!
Veel plezier ermee!
Heb je ook behoefte aan een leuke tutorial, mail me gerust funnycards.nicolet@gmail.com dan kijken we of we er een van kunnen maken!

De meeste van jullie weten waarschijnlijk wel hoe je met rubber stempels paper piecing doet. Met digi stamps ligt dat natuurlijk een beetje anders maar het is in feite heel gemakkelijk! Hier een kleine tutorial om jullie op weg te helpen. Voor deze tutorial gebruikte ik de Birthday freebie van Karen's Doodles. Voor iedereen gratis te downloaden als je lid bent van haar groep op PCP en/of SNR.

Ik ben uitgegaan van een stempel waarvoor ik drie verschillende dessins heb gebruikt. Je kunt natuurlijk net zo veel verschillende patroontjes gebruiken als je zelf wilt. Ook met één of twee verschillende dessin krijg je een heel leuk effect!

Stap 1.
Kies een geschikte digi stamp uit en open een nieuw document in Word en voeg de afbeelding van de digi drie keer in. Print het document éénmaal op gewoon print- of kopieerpapier (A4-formaat).Stap 2.
Neem je drie stukjes dessin papier en plak ze met verwijderbare tape (ik gebruik altijd Scotch Magic Tape) over de geprinte afbeeldingen heen en print hetzelfde A4-tje nog een keer. Let er op dat je de tape plakt aan die kant die het eerste de printer in gaat. Je dessin papiertjes moeten wel iets groter zijn dan de digi (met name aan de bovenkant) zodat je bij de tweede keer printen niet over de tape heen print. Op mijn voorbeeld hieronder was de marge net voldoende maar iets ruimer zou beter geweest zijn!

Stap 3.
Haal de afbeeldingen op de dessinpapiertjes van het A4-tje af, verwijder je tape en knip die onderdelen uit die je wilt gebruiken voor de papier piecing. Natuurlijk hoef je niet alles te gebruiken en kun je ook onderdelen inkleuren! Let er bij het knippen op dat je zoveel mogelijk in de zwarte lijntjes knipt, niet kleiner en ook niet groter! Als je dit doet, sluiten de lijntjes allemaal netjes aan.

Stap 4.
Maak een print van één digi op het papier waarop je normaal je digi stamps print (voor de één is dat DCP, voor de ander correspondentiekaarten van de Hema etc.). Let er wel op dat het formaat van je digi exact hetzelfde is (check het formaat door met je rechtermuisknop te klikken en naar "grootte" te gaan en pas deze desgewenst aan). Kleur je met Copics, potloden of inkt eerst de delen van de digi in die je wilt in kleuren en tot slot plak je alle uitgeknipte onderdelen op de gedeeltelijk ingekleurde stempel. Verwerk je stempel op je kaartje of projectje.

Gemaakt door Mariska.

Hartelijke groet, Nicolet

2 opmerkingen:

  1. Wauwww geweldig gedaan en ziet er zooo leuk uit.
    Gr, Bep

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit ziet er leuk uit! Ga het zeker zelf ook een keer uitproberen. Zie dat deze post alweer bijna een jaar oud is maar het heb nog nergens anders gezien.

    Je overige kaarten/projecten zijn ook echt geweldig! En met een mooie uitleg, heel fijn :-). Ben meteen volger van je blog geworden...

    BeantwoordenVerwijderen